Fő a biztonság

Nagyon sok közúti baleset nem az autó műszaki hibája vagy a rossz utak, az útviszonyoknak nem megfelelő vezetés miatt 
történik, hanem külső, zavaró tényezők következtében. 
A személyi sérüléssel járó közúti balesetek 93%-a a járművezetők hibájából történik. Sokszor a sofőr hiába rendelkezik megfelelő rutinnal, tudással a vezetés terén, nem ez a hiányossága, nem is a túlzott gyorsaság, hanem elterelik a figyelmét.
 
Gondoltad volna, hogy a túl hangos zene, a hátul veszekedő gyerekek, a telefon csengése, telefonálás vagy a hirtelen hanghatások, egy dudálás mondjuk, esetleg ezekhez hasonló hangosabb, hirtelen bekövetkező hanghatások okozzák a legtöbb bajt?
 
2015 és 2018 között Magyarországon történt közúti balesetből 66 398 személysérüléssel járó közlekedési baleset következett be a KSH adatai szerint. Ez igen magas szám. A legtöbb közúti baleset aktív napokon, például péntekenként, délután 4 és 5 óra között történik. A legkevesebb pedig hétvégén, vasárnaponként történik, ugyanakkor a nyári hónapok a legtöbb közúti balesetet magukkal hozó hónapok, nem is a tél, melyet gondolnánk a csúszós utak, a hó miatt. Érdemes vezetés közben a zajokat kiszűrni, a zenét pedig kevésbé hangos verziójára lecserélni, az elterelő tényezőket minimálisra venni.  
 
AJÁNLATAINK

Hírlevél feliratkozás