Neked ki a kedvenced?
Az évek mennek, új és még újabb autóversenyzők nevét kapja fel a közönség. A versenyzők is egyre-másra döntik meg a rekordokat, győzik le ellenfeleiket és nyerik meg a futamokat. Ám akadnak olyanok is, akiket évek múltán sem felejtünk, a nevük köztudatban marad. Kérdezzenek csak meg bárkit az autóversenyzésről. Ki jut eszükbe rögtön?

Mondjuk a hétszeres világbajnok Michael Schumacher? Ő tudhatja a bajnokság legtöbb rekordját magáénak például.  91 futamgyőzelmével, 155 dobogós helyezésével méltán a legnépszerűbb, legismertebb autóversenyző. Úgymond letett az asztalra valamit. Máig nem feledjük hatalmas érdemeit, nevét, hiába nem versenyez már jó pár éve. 

Vagy ismerősen cseng Rubens Barrichello neve? Ő a legtöbb nagydíjon, számszerűen 326 futamon résztvevő autóversenyző például. Aligha akad olyan, aki ne ismerné a nevét. 

Ayrton Senna da Silva brazil autóversenyző ismeretségét sem vitathatja el senki, pedig „csak” háromszor nyerte meg a Formula–1-es világbajnokságot a McLaren csapat színeiben.  

Kimi Räikkönen, Fernando Alonso, Jenson Button, Felipe Massa, a legfiatalabb bajnok Sebastian Vettel, Juan Manuel Fangio,Niki Lauda vagy a sármőr Lewis Hamilton nevét is gond nélkül ide sorolhatjuk. 

A legfiatalabb 17 éves Max Verstappen is ide kívánkozik vagy az 58 évével versenyen résztvevő legidősebbnek számító Louis Chiron is beírta a sportkönyvekbe a nevét. Mindenkinek van egy kedvenc autóversenyzője. Neked ki?
 
AJÁNLATAINK

Hírlevél feliratkozás