Női versenyzők a Forma 1-es pályán?

Az autóversenyzés egy férfias sport, ám nem csak a férfiak kiváltsága. Persze, ha autóversenyzésről van szó, mindig híres férfiak jutnak eszünkbe, kivétel nélkül. Gondoljunk csak Alonsora, Sennara, Schumacherre, Hamiltonra, Vettelre, Fittipaldira, akik nevét azok is ismerik, akik nem követik figyelemmel a versenyzést. 
 
A női sofőröknek nem jutott nagy szerep és talán hatalmas babérok sem ebben a sportágban. Sajnos elmondhatjuk, hogy még sohasem volt egy olyan női sofőr, aki bizonyítani tudott volna a legmagasabb szinten, hosszabb távon. Viszont ez nem a tehetség hiányát jelzi, hanem inkább az érdeklődés, a gyakorlat, az elhivatottság, a fizikum hiányát inkább. Egy-egy felbukkanó ismertebb női sofőr után sokáig csend tapasztalható. Bizony a nagy áttörés várat még magára. Pedig szép számmal indultak női sofőrök is ilyen jellegű versenyeken. 
 
A női sofőrök elfogadottak a hétköznapi utakon, akkor az autópálya versenyeken is helyet kellene, hogy kapjanak. És valahogy a köztudatba is jobban berobbanhatnának. Talán nagyobb hangsúlyt kellene fektetni az ő propagálásukra, tanításukra is. De attól függetlenül, hogy a férfiak nagyobb teret hódítanak a volán mögött, van arra is példa, hogy női sofőrök kiemelkedő eredményeket értek el. Következő blogunk róluk szól...
 
 
AJÁNLATAINK

Hírlevél feliratkozás